Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pszenno-żytni chleb na drożdżach"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27702
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27702
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 67
Składniki
Drożdże rozprowadź w ciepłej wodzie. Dodaj mąkę, sól, miód, olej. Wyrób ciasto, obsyp obficie mąką. Włóż do miski, przykryj, odstaw do wyrośnięcia na około godzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220° C i umieść w nim naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Ciasto wyłóż na blachę. Piecz 50 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień