Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pszenno-żytni chleb na drożdżach"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 715
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 576
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 359
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 715
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 576
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 359
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3529
Składniki
Drożdże rozprowadź w ciepłej wodzie. Dodaj mąkę, sól, miód, olej. Wyrób ciasto, obsyp obficie mąką. Włóż do miski, przykryj, odstaw do wyrośnięcia na około godzinę, by ciasto podwoiło swoją objętość.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 220° C i umieść w nim naczynie żaroodporne z wrzącą wodą. Ciasto wyłóż na blachę. Piecz 50 minut.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień