Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pudding chlebowy"
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 885
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 885
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1802
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6331
Składniki
Z kromek pieczywa odetnij skórki.
W miseczce wymieszaj jajko z mlekiem, roztopionym masłem, solą i pieprzem.
Umyty szpinak podsmaż na rozgrzanym oleju wraz z pokrojoną w piórka cebulą oraz przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Dopraw pieprzem i solą do smaku.
Naczynie żaroodporne wyłóż kromkami chleba, zalej masą jajeczno-mleczną i układaj na niej gotowy szpinak oraz pokrojone pomidory.
Całość posyp orzechami oraz tartym żółtym serem i zapiecz w gorącym piekarniku.
<strong>Małgorzata Kwiatkowska z Krapkowic</strong>Źródło: Super TV