Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze jest najlepsze...wiadomo!!!
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 418
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13321
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 575
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 703
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 418
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13321
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 575
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wymieszać. Na końcu dodać ziarna słonecznika i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Potem podzielić na równe części (u mnie 14 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę do pieczenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch bułeczek roztrzepanym jajem z dodatkiem mleka. Piec w temp. 185 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!