Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze jest najlepsze...wiadomo!!!
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 446
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3046
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2101
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8748
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 446
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3046
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2101
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 8748
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wymieszać. Na końcu dodać ziarna słonecznika i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Potem podzielić na równe części (u mnie 14 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę do pieczenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch bułeczek roztrzepanym jajem z dodatkiem mleka. Piec w temp. 185 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!