Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze jest najlepsze...wiadomo!!!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68998
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68998
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wymieszać. Na końcu dodać ziarna słonecznika i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Potem podzielić na równe części (u mnie 14 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę do pieczenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch bułeczek roztrzepanym jajem z dodatkiem mleka. Piec w temp. 185 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!