Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe pieczywo zawsze jest najlepsze...wiadomo!!!
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Drożdże połączyć z miodem. Dodać kilka łyżek ciepłego mleka i mąki, wymieszać i pozostawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wymieszać. Na końcu dodać ziarna słonecznika i wyrobić ciasto drożdżowe. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości. Potem podzielić na równe części (u mnie 14 szt). Uformować bułeczki i przenieść na blachę do pieczenia.
Przed włożeniem do piekarnika posmarować wierzch bułeczek roztrzepanym jajem z dodatkiem mleka. Piec w temp. 185 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!