Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny zdrowy chlebek,który nie wymaga długiego czasu wyrastania.Robi się go szybko ,pięknie wyrasta a w smaku jest naprawdę boski :).
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10633
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9049
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10633
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4785
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 875
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9049
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1336
Składniki
Do miski wlewamy wodę,dodajemy pokruszone drożdże i mieszamy aż drożdże się rozpuszczą,następnie dodajemy sól oraz cukier-mieszamy.Dalej dodajemy słonecznik,siemię lniane i płatki owsiane-mieszamy. Potem wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy aż powstanie lejące się ciasto.Tak powstałe ciasto wlewamy do blaszki.Ja używałam foremki silikonowej o wymiarach 25x12cm. Wierzch można jeszcze posypać słonecznikiem i siemieniem lnianym albo zostawić tak jak jest :). Chlebek pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170C przez ok.40-45 minut.Chlebek musi mieć złoty kolor. SMACZNEGO!!!!