Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Regionalne rogaliki z dżemem do przepis na wypiek bardzo klasyczny i smaczny. Jedyną zmianą jaką wprowadziłam do zastąpienie świeżych wiśni dżemem wiśniowym. Co ciekawe moje regionalne rogaliki z dżemem są doskonała bazą do powstania innych małych słodkości, jak na przykład kopert z nadzieniem.
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 366
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4391
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 161
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 170
Chili con carne to danie, które pierwszy raz zostało odnotowane w 1857 roku!...
Odsłon: 366
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 4391
Propozycja na obiad z polędwicy wieprzowej z paseczkiem tłuszczyku. Tę ostatn...
Odsłon: 161
Kurczak ciacciatore to włoskie danie oznaczające "kurczaka po myśliwsku". Jes...
Odsłon: 170
Składniki
Rozczyn: Drożdże mieszamy z cukrem i mąką. Dodajemy lekko podgrzaną śmietanę. Całość mieszamy. Powstały rozczyn odstawiamy na 15 minut w ciepłe miejsce. Ciasto: Mąkę przesiewamy. Dodajemy cukier, ciepłą śmietanę oraz rozpuszczone masło. Na koniec dodajemy wyrośnięty rozczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę. Po wyrośnięciu ciasto dzielimy na trzy części. Wałkujemy na wielkość okręgu. Kroimy na trójkąty. Układamy na każdym po łyżce dżemu. Zawijamy rulon. Pieczemy około 30 minut w 160 stopniach. Studzimy. Dekorujemy cukrem pudrem.
Zapraszam na mojego bloga!