Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Wszystkie składniki połączyć(mąkę i margarynę najpierw).Ciasto wyrobić następnie zapakować do woreczka foliowego i szczelnie zawiązać, włożyć ciasto w woreczku do zimnej wody i czekać aż wypłynie(do 1 godziny).Do wywałkowania można ciasto podzielić na 2 części, wtedy rogaliki będą mniejsze. Rozwałkować ciasto tak aby uzyskać kształt koła. Podzielić je nożem na 16 części. Nałożyć trochę nadzienia na każdy z kawałków. Rozpocząć zawijanie ciasta zaczynając od szerszego końca-aby utworzyły się rogaliki. Piec około 30-40 minut w temperaturze 160-170 stopni C. Wyjmujemy rogaliki kiedy będą rumiane. Smacznego!!!