Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki krucho-drożdżowe z serem"
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 231
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 102
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1844
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 231
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6328
Składniki
ok. 45 minut • Porcja ok. 330 kcal • Koszt porcji ok. 85 gr • Przepis na ok. 16 porcji
Masło posiekaj z mąką, dodaj sól, rozkruszone drożdże, śmietanę, jajka, cukier waniliowy, cukier puder i skórkę otartą z cytryny. Zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Owiń je w folię i wstaw do lodówki.
2 Przygotuj nadzienie. Twaróg wymieszaj z jajkiem i miodem (dla urozmaicenia do twarogu możesz dodać posiekane suszone owoce, np. morele).
Ciasto rozwałkuj na dwa okrągłe placki. Pokrój je na kwadraty, a potem po przekątnej na trójkąty. Na każdy nakładaj po porcji przygotowanego nadzienia i zwijaj rogaliki. Układaj je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 200°C, aż się apetycznie przyrumienią (około 20 minut). Jeszcze ciepłe możesz posypać cukrem pudrem.Źródło: Kobieta i życie