Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne !!!
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 537
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 199
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1315
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 537
Składniki
1/3 masła rozpuścić,resztę schłodzić.Rozetrzeć drożdże z łyżką cuku i kilkoma łyżkami (ok.10) ciepłego mleka,odstawić na ok.10 minut.Do przesianej mąki wlać podrośnięte drożdże,dodać resztę cukru,mleka i stopione masło,wyrobić.Odstawić na ok.30 minut.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt.Na jednej połowie porozkładać pokrojone w plastry schłodzone masło ,przykryć drugą połową,podwinąć brzegi i rozwałkować.Włożyć do lodówki na ok.40 minut.Rozwałkować ciasto,podzielić na trójkąty i nakładać po łyżce nadzienia,zawinąć.Piec ok.20 minut w temp.180st.C.Ciepłe polać lukrem lub wystudzone posypać cukrem pudrem.