Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki serowe ze śliwką"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1031
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 121
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
ok. 45 minut • Sztuka ok. 190 kcal • Koszt sztuki ok. 50 gr • Przepis na 12 sztuk
Mąkę przesiej, dodaj twaróg, olej, szczyptę soli i miód. Wymieszaj i zagnieć gładkie ciasto. Owiń folią, włóż do lodówki na 20 minut.
Śliwki umyj, osusz, przekrój na połówki, usuń pestki i jeszcze raz przekrój na pół. Ciasto rozwałkuj na 3 mm i pokrój na 12 trójkątów. Na brzegu każdego trójkąta połóż po 4 kawałki śliwek i zwiń w rogalik.
Rogaliki ułóż na natłuszczonej blasze, posmaruj je roztrzepanym jajkiem i posyp makiem wymieszanym z cukrem.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż przybiorą ciemnozłocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie