Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe i bajecznie smaczne.
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 130
Już od dawna „chodził” za mną piróg biłgorajski, o którym przypomniała mi prz...
Odsłon: 130
Składniki
Wykonanie: Ciasto podzielić na równe kwadraty, następnie podzielić po przekątnej na trójkąty. Na każdym trójkącie położyć plasterek szynki a na nim ser i posmarować ketchupem i zrolować tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec 2 minuty, po czym zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i dalej jeszcze piec przez 15 minut do złotej skórki. Możemy je podawać na ciepło jak i na zimno.