Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe i bajecznie smaczne.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85295
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2587
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10030
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4081
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7150
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85295
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2587
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10030
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4081
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7150
Składniki
Wykonanie: Ciasto podzielić na równe kwadraty, następnie podzielić po przekątnej na trójkąty. Na każdym trójkącie położyć plasterek szynki a na nim ser i posmarować ketchupem i zrolować tworząc rogaliki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym żółtkiem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni, piec 2 minuty, po czym zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i dalej jeszcze piec przez 15 minut do złotej skórki. Możemy je podawać na ciepło jak i na zimno.