Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jagodami"
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 154
Polecam.
Odsłon: 554
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 49
Małosolne ogórki są banalne w przygotowaniu i gotowe do jedzenia już po 2 dni...
Odsłon: 49
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 154
Składniki
Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Posiekaj z margaryną. Drożdże rozetrzyj ze śmietaną i wlej do mąki. Zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w pasy, potem w trójkąty. Na każdym trójkącie połóż odrobinę jagód, posyp szczyptą cukru. Zwiń tworząc rogaliki (od najkrótszego do najdłuższego brzegu). Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, ponieważ rosną.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-18 min w temp. 180°C. Gorące posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Marzena Przeorska z Warszawy</strong>
Czas: 60 min, cena porcji: 0,90 złŹródło: Relaks