Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rogaliki z jagodami"
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 152
Składniki
Mąkę wymieszaj z 3 łyżkami cukru oraz cukrem waniliowym. Posiekaj z margaryną. Drożdże rozetrzyj ze śmietaną i wlej do mąki. Zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj, pokrój w pasy, potem w trójkąty. Na każdym trójkącie połóż odrobinę jagód, posyp szczyptą cukru. Zwiń tworząc rogaliki (od najkrótszego do najdłuższego brzegu). Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy, ponieważ rosną.
Wstaw blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz 15-18 min w temp. 180°C. Gorące posyp cukrem pudrem.
<strong>Przepis przysłała Marzena Przeorska z Warszawy</strong>
Czas: 60 min, cena porcji: 0,90 złŹródło: Relaks