Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne rogaliki na każdą okazję. Spróbuj a nie pożałujesz!!!
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 599
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1566
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27714
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3782
Pyszne ciasteczka maślane z dodatkiem rodzynek, pachnące masełkiem i wanilią.
Odsłon: 599
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 1566
Te krokiety dziadowskie udowadniają, że możesz stworzyć pyszne danie, wykorzy...
Odsłon: 27714
Śledzie po diabelsku to idealny przepis dla miłośników mocniejszych i bardzie...
Odsłon: 3782
Składniki
Drożdże wymieszaj z łyżeczką cukru aż się rozpuszczą.Na stolnicę wysyp mąkę połącz z cukrem pudrem (dodac tyle żeby ciasto było słodkie ale nie za bardzo), żółtkami, margaryną.Następnie dodaj wymieszana śmietanę z mlekiem oraz rozpuszczone drożdże. Ciasto wyrabiaj aż będzie jednolitą masą.
Gotowe ciasto podziel na 8 jednakowych cześci. Po kolei każdą z tych części rozwałkuj na okrągły placek (tylko nie za cienki) i podziel na 8 części ( tak jak pizze) na każdy z kawałków połuż wiśnie w syropie (odsączone i bez pestek) lub po łyżeczce marmolady i zwijaj od grubszej strony w kierunku wierzchołka.
Gotowe rogaliki poukładaj na posmarowanej oliwą blasze (nie za gęsto bo jeszcze urosną) po wierzchu posmaruj je pozostałym białkiem z jajek i wsadź do piekarnika. Piecz aż się zarumienią (ok 20 min)