Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada chlebowa"
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1255
Mule w białym winie z wyraźną nutą czosnku to idealne danie na romantyczną ko...
Odsłon: 1255
Składniki
Marchewkę gotujemy, studzimy i kroimy w kostkę. Masło ucieramy na pulchną masę, mieszamy z marchewką i ogórkiem, także pokrojonym w kostkę.
Okrojone ze skórki kromki chleba tostowego rozkładamy w kształt prostokąta na lekko natłuszczonej masłem i posypanej makiem folii spożywczej. Chleb smarujemy śmietaną, przykrywamy drugim kawałkiem folii i lekko wałkujemy wałkiem do ciasta.
Zdejmujemy wierzchni kawałek folii, na tostach układamy plastry szynki, które smarujemy przygotowanym masłem.
Roladę, ściśle owiniętą folią, wstawiamy na godzinę do lodówki.
<strong>Czas przygotowania 90 minut. Cena jednej porcji około 1,40 zł.</strong>Źródło: Rewia