Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe bułeczki"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5976
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 153
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5976
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 153
Składniki
Drożdże rozetrzyj z cu krem, mlekiem i 2 łyżkami mąki, przykryj ściereczką i odstaw na ok. pół godziny, żeby podrosły.
Po tym czasie dodaj do mąki razem z olejem, solą i startym serem, zagnieć mięciutkie ciasto. Ponownie przykryj ściereczką i odstaw na ok. 60 min, żeby ciasto podrosło.
Wyrośnięte ciasto podziel na 8 części i uformuj okrągłe bułeczki. Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zostaw na ok. pół godziny, żeby podrosły. Piecz ok. 45 min w temp. 180oC do zrumienienia.Źródło: Świat kobiety