Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to słodka bułka z nadzieniem serowym. Do przygotowania tej słodkiej przekąski użyłam sera półtłustego. Dzięki temu nieco odchudziłam przepis. Samo przygotowanie i upieczenie zajmuje nieco czasu, ale warto. Bułeczki wyszły miękkie, niesłodkie. Doskonałe na drugie śniadanie.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2676
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 441
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2676
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 500
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 441
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 190
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Składniki
Ciasto drożdżowe: Świeże drożdże rozpuszczamy w dwóch łyżkach mleka, mąki i cukru. Zostawiamy do wyrośnięcia na 15 minut. Pozostałą mąkę, cukier, rozpuszczone masło, ciepłe mleko, żółtka mieszamy. Dodajemy roszczyn. Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na dwie godziny do podwojenia swojej objętości. Masa serowa: Ser mielimy. Dodajemy cukier. Mieszamy do momentu połaczenia. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 10 części. Lekko wałkujemy. Kładziemy łyżkę masy serowej. Zawijamy sakiewkę. Wszystkie bułeczki umieszczamy na blaszce przykrytej papierem do pieczenia. Pieczemy około 20 minut w 175 stopniach. Studzimy. Dekoracja: Cukier puder, sok z cytryny i wodę łączymy ze sobą. Lukrem dekorujemy bułeczki. Posypujemy skórką pomarańczową i cytrynową.
Zapraszam na mojego bloga !