Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witajcie:) Lubicie bułeczki na słodko? Ja uwielbiam. Idealne na drugie śniadanie lub na podwieczorek. Pyszne i słodkie upieczone na soku pomarańczowym. Nie wierzycie? To spróbujcie koniecznie. Ja jestem nimi zachwycona i nieskromnie napiszę, że do tej pory nie jadłam lepszych. Pachnące sokiem pomarańczowym i niezwykle mięciutkie. A jaki zapach roznosi po całym domu podczas pieczenia...obłędny. Można je podać z filiżanką kawy, herbaty, kubkiem mleka czy soku. Upieczcie koniecznie i napiszcie czy smakowały Wam. Zapraszam :)
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 154
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 209
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 150
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 110
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1718
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 154
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 209
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 150
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 110
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 1718
Składniki
Rozczyn: Drożdże rozcieramy z cukrem, mąką i ciepłym sokiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 15 minut w ciepłe miejsce, żeby rozczyn ,,ruszył''.
Ciasto: Jajko ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do mąki dodajemy sól, wyrośnięte drożdże, utarte jajka i stopniowo wlewając ciepły sok zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 45 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Formowanie: Z wyrośniętego ciasta formujemy okrągłe bułeczki, układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiamy jeszcze na 15 minut w ciepłe miejsce do podrośnięcia. Wyszło mi 8 sztuk.
Pieczenie: Po tym czasie bułki pieczemy w temperaturze 180 stopni do zrumienienia przez około 30-35 minut.
Podanie: Tak wykonane bułki są gotowe do podania. Smacznego życzę. Rady: Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi około 8 sztuk bułeczek.