Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
Z drożdży i mleka przygotowujemy rozczyn, dodajemy mąkę, żółtko, masło, cukier i cukier waniliowy. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośniecia.
Ciasto dzielimy na pol, wałkujemy na okrągło placki ok 1/2 cm. Każdy placek kroimy na 10 trojkato na każdym kładziemy łyżeczke marmolady. Zwijamy rogalik odstawiamy żeby wyrosły.
Nastepnie układamy rogaliki na blaszce, smarujemy rozkłucinym jajem posypujemy cukrem. Pieczmey 20-30min w temp.220 stopni.