Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15849
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15849
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4797
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 537
Składniki
Z drożdży i mleka przygotowujemy rozczyn, dodajemy mąkę, żółtko, masło, cukier i cukier waniliowy. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośniecia.
Ciasto dzielimy na pol, wałkujemy na okrągło placki ok 1/2 cm. Każdy placek kroimy na 10 trojkato na każdym kładziemy łyżeczke marmolady. Zwijamy rogalik odstawiamy żeby wyrosły.
Nastepnie układamy rogaliki na blaszce, smarujemy rozkłucinym jajem posypujemy cukrem. Pieczmey 20-30min w temp.220 stopni.