Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1858
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254163
Polecam.
Odsłon: 1516
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1858
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8410
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 787
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1254163
Polecam.
Odsłon: 1516
Składniki
Z drożdży i mleka przygotowujemy rozczyn, dodajemy mąkę, żółtko, masło, cukier i cukier waniliowy. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośniecia.
Ciasto dzielimy na pol, wałkujemy na okrągło placki ok 1/2 cm. Każdy placek kroimy na 10 trojkato na każdym kładziemy łyżeczke marmolady. Zwijamy rogalik odstawiamy żeby wyrosły.
Nastepnie układamy rogaliki na blaszce, smarujemy rozkłucinym jajem posypujemy cukrem. Pieczmey 20-30min w temp.220 stopni.