Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie, smaczne, domowe bułeczki z dodatkiem ziaren słonecznika...szczerze polecam!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21093
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 139
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 316
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 417
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21093
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 139
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 316
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 417
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, dodać miód i wymieszać. Następnie dodać kilka łyżek mąki i tyle ciepłej wody, by zaczyn miał konsystencję gęstej śmietany. Pozostawić na ok. 10 min. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym słonecznik i wyrobić ciasto drożdżowe. Ciasto będzie dość luźne, ale nie należy dosypywać maki. Miskę przykryć i ustawić w ciepłym miejscu na ok. 65-70 min.
Następnie wyrośnięte ciasto podzielić na równe części (u mnie 12 szt) i uformować bułeczki. Bułeczki przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pozostawić do napuszenia. Następnie posmarować jajem wymieszanym z mlekiem i posypać słonecznikiem.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 20-25 min. Smacznego!