Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna alternatywa dla tradycyjnych krokietów naleśnikowych. Smakują wybornie i co najważniejsze zaoszczędzamy trochę czasu.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13398
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7521
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4952
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13398
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5833
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7521
Składniki
Z każdej kromki chleba tostowego należy odciąć skórki, a następnie rozwałkować. Parówki kroimy na pół, po czym szykujemy dwie miseczki - do jednej wbijamy jajka, dodajemy pieprz, sól i szczyptę naturalnej domowej vegety, a do drugiej miseczki wsypujemy bułkę tartą. Na każdą kromkę chleba tostowego kładziemy plasterek żółtego sera, połówkę przekrojonej wcześniej parówki i zwijamy w krokiet. Następnie obtaczamy w jajku, bułce tartej i smażymy na oleju na złoty kolor. Wybornie smakują zarówno na ciepło jak i na zimno.