Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedyś kupowałam tortille w sklepie, ale odkąd znalazłam ten przepis dowiedziałam się jakie to proste, spróbujcie sami !! Tortille idealnie nadają się do wrapów, są elastyczne i nawet po wystygnięciu nie pękają. Smakują znakomicie z kurczakiem, świeżymi warzywami i sosem śmietanowo-pomidorowym, który możecie znaleźć na moim profilu.
Patelnia do naleśników
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5716
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31035
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5716
Składniki
Wymieszać wszystkie składniki, ciasto ugnieść i zostawić w misce przykrytej ściereczką lub folią spożywczą na ok. 45 minut.
Po tym czasie blat oprószyć mąką, a ciasto podzielić na 8 równych części. Z każdej uformować kulę i rozwałkować na bardzo cienki placek.
Takie placki kłaść kolejno na suchej patelni do naleśników (placki powinny być mniej więcej wielkości patelni, w razie potrzeby można je rozciągnąć w rękach- ciasto jest bardzo elastyczne). Smażyć ok. 1 minutę na każdą stronę.
Gotowe placki przykryć ściereczką, tak aby były ciepłe do czasu podania. Smacznego!