Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tuńczykowy dip z chrupiącym chlebkiem pita"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Rozgrzej piekarnik do 180-200 st. C. W dużej misce wymieszaj tuńczyka, kremowy serek, posiekaną drobno cebulę i sok z cytryny. Dopraw do smaku solą, pieprzem. Jeśli to będzie konieczne, możesz dodać więcej soku z cytryny. Wstaw pastę do lodówki, żeby się dobrze schłodziła.
Umieść na posmarowanej olejem blaszce kawałki chlebka pita. Piecz przez 10 minut lub do czasu, aż będą złociste. Wyciągnij je z piekarnika i poczekaj, aż wystygną.
Podawaj tuńczykowy dip z chlebkami pita lub jeśli wolisz – z tostowymi grzankami.Źródło: Olivia