Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka o delikatnym serowo-winnym smaku.
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 136
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 62
Placki na bazie kaszy gryczanej i włoszczyzny. Do smaku można dodać zieloną p...
Odsłon: 38
A dziś na śniadanie pyszny omlet.
Odsłon: 136
Te wrapy są idealnym rozwiązaniem obiadowym nawet dla niejadków! Bo kto nie l...
Odsłon: 62
Placki na bazie kaszy gryczanej i włoszczyzny. Do smaku można dodać zieloną p...
Odsłon: 38
Składniki
Bułki pokroiłem w plasterki i polałem winem. Cebulę obrałem i pokroiłem w drobna kostkę. Wysmarowałem masłem żaroodporną formę. Pozostałe masło rozgrzałem na patelni i zeszkliłem na nim cebulę. Ser przyciąłem do wielkości odpowiadającej rozmiarowi plasterków bułki. Nakryłem kawałki bułki serem i ułożyłem „dachówkowo” w formie. Jajka roztrzepałem widelcem ze śmietaną , przyprawiłem do smaku solą i pieprzem , polałem zapiekankę. Rozłożyłem na wierzchu podsmażoną cebulę i wstawiłem na 30 minut do piekarnika o temperaturze 200 stopni . W międzyczasie posiekałem szczypiorek i podałem gorącą.