Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakuje na ciepło i na zimno *
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 71
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Z chlebka tostowego odciąć skórkę,kromki wałkować wałkiem do ciasta,żeby były cieniutkie- włożyć do foremek muffinkowych lub kokielek wysmarowanej masłem lub olejem .
Na rozgrzanym maśle smażyć około 10 min posiekane pieczarki i cebulę.Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowy farszcz nakładać we wgłębienia kokielek lub foremek muffinek
Posypać startym serem .Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać do momentu zarumienionego chlebka i roztopienia się sera.
Podawać na ciepło, zimne też dobrze smakują ,polane ketchupem