Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotleciki z chleba, ziół, żółtego sera i jajek. Wybornie smakują same lub podane z ulubionym sosem np. jogurtowym lub keczupem.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1589
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 968
Składniki
Chleb kroimy w grubą kostkę, przekładamy do malaksera. Do chleba wbijamy jajka. Miksujemy, aż jajka połączą się z chlebem. Cebulę, zioła i polędwicę drobno kroimy, ser ścieramy na tarce, dodajemy do masy chlebowo jajecznej. Całość posypujemy zmielonym pieprzem. Miksujemy na wolnych obrotach, by składniki się połączyły. Masę nabieramy łyżką i smażymy na rumiano z obu stron. Kotleciki podajemy z ulubioną sałatką lub sosem. Smacznego.