Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowe gofry na słono z dodatkami zapraszam po przepis
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 363
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 581
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1078
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 363
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 581
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1078
Składniki
Mąkę z proszkiem do pieczenia, sól, cukier, mieszamy w misce. Oddzielamy żółtko i białko do osobnych misek,
Do miski z żółtakami dodaje mleko i olej i wsypuje sypkie składniki dokładnie łącze by nie było grudek. Białko miksujemy z odrobina soli na sztywną pianę .
Ubite białka ostrożnie mieszamy z resztą składników, aby otrzymać ciasto. Ciasto można nakładać ostrożnie do rozgrzaną gofrownicę ktora za pierwszym razem delikatnie smaruje olejem. Piekę gofry na maksymalnych ustawianiach gofrownicy 15 minut uzyska brązowy kolor.
Na jeszcze cieple gofry wykladam kilka plasterków jajka na twardo można dać liść sałaty, plastry pomidora i ogórka i polewamy sosem czosnkowym a na wierzch poruszam startym serem .Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego