Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierwszy raz robiłam i jestem zaskoczona fantastycznym smakiem. Liście uksizone z mojego czarnego winogrona. https://smaker.pl/przepisy-przetwory/przepis-kiszone-liscie-winogrona,189420,docherro.html link jak ukisićć liście. Serdecznie polecam:)
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 338
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 150
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 338
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 56
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 150
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 106
Składniki
Liście wyjąć ze słoika i rozłożyć by obciekły z wody Mięso zmielić dodać przyprawy,kaszę i dokładnie wyrobić. Dać do lodówki na pół godz.by farsz stężał. Liście rozkładać matową stroną do śroka,nakładać po łyżeczce farszu i zawijać jak gołąbki. Na spod garnka dać gałązki koperku i układć gołąbki. Na wierzch dac 3 liście laurowe i kilka ziaren ziela angielskiego Wlać wodę do połowy wysokości gołąbków.Przykryć i gotowac na wolnym ogniu 35-40 min. aż gołąbki będą miękkie
Smacznego życzę!