Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
mięso przyprawiamy wg.uznania ja dodaję dużo chilli,namoczoną bułkę i jajko oraz drobno posiekany koperek-wyrabiamy-formujemy kulki wielkości orzecha wł. i gotujemy ok.5 min od momentu wypłynięcia w osolonym wrzątku,odsączamy i studzimy.
świeżą fasolkę kroimy na 3-4 cm części (mrożonej nie trzeba bo już jest w takiej postaci) i wrzucamy do wrzątku z dodatkiem soli i cukru-gotujemy na 3/4,studzimy.
przekładamy kulki i fasolkę do dużej miski,przyprawiamy do smaku,można jeszcze dodać chilli,posypujemy ziarnami sezamu i polewamy oliwą.SMACZNEGO
można dodać ząbek drobno posiekanego czosnku