Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na obiad.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10709
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4807
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 920
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9149
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1353
Składniki
Kurczaki pokrój na ćwiartki, opłucz. Ułóż w formie żaroodpornej. Polej stopionym masłem. Posyp cukrem, solą i pieprzem. Piecz 45 minut w temp. 180°C. 2 Przygotuj sos: masło zasmaż z mąką. Rozprowadź winem i wywarem z kurczaka. Mieszając gotuj na małym ogniu tak długo, aż sos odparuje do połowy objętości. Następnie dolej śmietankę, wymieszaj zagotuj. Włóż winogrona. Sos dopraw solą i pieprzem kajeńskim. Kurczaka przełóż na półmisek. Polej sosem. Podawaj z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami.