Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna marchewka zasmażana idealna do obiadu.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 51
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 28
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 324
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2547
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 51
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 28
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 48
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 324
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2547
Składniki
Zasmażka: Roztopić na małym ogniu masło, następnie dodać mąkę pszenną (roztrzepaną z łyżką wody) i dokładnie wymieszać.
Marchewkę pokroić w drobną kostkę, wrzucić do garnka i wodę. Wsypujemy sól i cukier. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem co jakiś czas mieszając.
Jak marchewka będzie miękka (tylko mie za miekka, żeby przy mieszaniu nie zrobiła sie ciapa) zalewamy zasmażką i chwilkę mieszamy. Marchewkę można odgrzewać, należy cały czas mieszać bo łatwo ją przypalić.