Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z pyszniejszych efektów mojej kremo-manii - rozgrzewający krem selerowo-jabłkowy . Jest słodki i bardzo korzenny. Perfekcyny na chwilę odlotu i zapomnienia.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9101
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Selery obieram i gotuję ze szczyptą soli. Jabłka obieram, wyjadam skórki i gniazda nasienne, owijam w folię i zapiekam w 175 stopniach przez 20-25 minut. Rodzynki moczę w ciepłym miodzie pitnym. Kiedy seler będzie już miękki odcedzam go i umieszczam w misie blendera. Dodaję upieczone jabłka i ser. Wsypuję przyprawy. Miksuję do rozdrobnienia i połączenia. Wsypuję posiekane orzechy i migdały oraz odcedzone rodzynki. Mieszam. Ozdabiam rodzynkami i owocami morwy. Posypuję lekko cynamonem Mus jest znakomity na śniadanie, przekąskę i kolację. Można podać go z ryżem, kaszą, płatkami owsianymi. Wspaniale smakuje na ciepło i przestudzony.