Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5361
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 230
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 829
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 949
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 157
Składniki
Naleśniki: jajko,mleko i mąkę, miksujemy razem, do konsystencji lejącej śmietany, dodajemy szczyptę soli. Kolejno smażymy.
Farsz: soczewicę zalewamy wodą i gotujemy, tak długo aż soczewica,nasiąknie wodą. Grzyby również gotujemy aby zrobiły się miekkie. Kroimy cebulkę w kostkę i podsażamy. Sczewicę,grzyby i cebulkę,przyprawiamy solą,pieprzem, można dodać również cos ostrzejszego :) Do masy dodajemy pół szklanki namokniętej bułki tartej, jak do mielonych.
Sos czosnkowy: jogurt wylwamy do miseczki,wyciskamy czosnek, dodajemy sól,pierz i oregano .
Na naleśniki nakładamy farsz i zawijamy jak krokiety. Według uznania, tak zawinięte naleśniki można obtoczyć w jajku i bułce tartej :) Posmażamy. Na talerzu polewamy sosem. Pycha !