Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niedrogie,niepracochłonne,nietrudne - ale pyszne :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9100
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
mąkę + cukier + przyprawy + olej + przecier + czosnek + 3 łyżki oleju + jaja wymieszać z małą ilością wody tak,aby powstało ciasto gęste tak,jak tężejący budyń;
we frytownicy (lub głębokiej patelni) rozgrzać tyle oleju,żeby można zanurzyć całe parówki;
parówki wkładać do ciasta i do rozgrzanego oleju (uwaga! - biorąc parówki z miski z ciastem nie czekamy,aż całe ciasto ocieknie z parówek,tylko jak najszybciej wkładamy do oleju);
usmażone na złoto parówki (olej nie może być zbyt gorący) wykładamy na chwilę na papier,by osączyć nadmiar tłuszczu i podajemy gorące z sosem czosnkowym,ketchupem,musztardą lub dowolną surówką :)
SMACZNEGO!!!