Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Efekt udanego eksperymentu. Obiecałam, więc daję przepis. :)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Mięso mielone podsmażamy z cebulą na oleju. Odkładamy by trochę przestygło. Podsmażamy boczek. Wszystko to razem mielimy na papkę, dodajemy bułkę i jajko. Przyprawy tłuczemy w moździerzu, dodajemy do masy i dokładnie mieszamy.
Ciasto kroimy tak, by dało się zrobić, rulony wypełnione farszem, brzegi sklejamy wodą. Następnie wykrawamy poszczególne paszteciki, ale nie rozdzielamy ich (garsz nie zeschnie i nie będą sie rozlatywać), nadal w formie rulonów kładziemy na blaszkę. Wierzch smarujemy wodą lub rozmąconym jajkiem.
Pieczemy ok 20 minut, na złoty kolor. Doskonały dodatek do barszczu itp. Smacznego!