Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10670
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 900
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9097
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Pieczarki umyć,oderwać korzonki a kapelusze posolić i odstawić.Korzonki zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i zrumienić na maśle.Ugotować 3 jajka na twardo,po ostygnięciu również zetrzeć na tarce i wymieszać z usmażonymi korzonkami.Parę łodyżek natki pietruszki drobno posiekać dodać do farszu,wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.Farszem wypełnić pieczarki lekko ubijając łyżeczką i wyrównując do brzegów kapelusza.Panierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na małym ogniu z obu stron na rumiano,w większej ilości oleju.Najlepiej smakują podane z frytkami.Smacznego!