Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nieco inna pizza, równie smaczna i mniej kaloryczna. Polecam.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 451
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 451
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 96
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 174
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 132
Składniki
Cukinię umyć, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Startą cukinię mocno odcisnąć z soku. Wbić do niej jajko. Dodać mąkę i proszek do pieczenia. Wyrobić ciasto. Otrzymaną w ten sposób masę przełożyć do tortownicy. U mnie o średnicy 24 cm. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki wysmarować masłem. Cukiniowe ciasto podpiec w nagrzanym do 200 st. piekarniku przez 15-20 minut. Przygotować sos. Koncentrat pomidorowy rozmieszać z wodą i oregano. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Na podpieczone ciasto wyłożyć sos. Rozsmarować. Poukładać pokrojoną cebulę, paprykę i pomidor. Posypać startym serem. Na wierzch jeszcze trochę oregano. Piec w nagrzanym piekarniku nadal do 200 st. C. okoł0 30 minut.