Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9121
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Cebulę pokroić w półplasterki - zblanszować 2 min. Cukinię ( ze skórką) pokroić w półplasterki, marchew w plasterki, paprykę w paski ( ok. 1 cm).
Wszystkie składniki zalewy ( bez octu) i dokładnie wymieszać, dodać wszystkie warzywa ( cebulę ostudzoną) , wymieszać łapkami. Odstawić na 1 dobę w lodówce ( kilka razy w tym czasie mieszając). Dodać ocet, wymieszać i przekładać do słoików z przygotowanymi ziołami- do każdego słoika wlewamy trochę płynu spod warzyw.
Pasteryzujemy ok.20 min.
Pysznego wspomnienia lata zimą życzę.