Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Tortownicę nasmarować masłem, tylko spód wysypać bułką tartą. Masło utrzeć na puszystą masę. Dodać żółtka i cukier z wanilią. Dalej ucierając dokładać po łyżce sera. Wsypać kaszę, dodać szczyptę soli. Ubić sztywną pianę z białek. Delikatnie domieszać. Wrzucić oprószone mąką rodzynki i skórkę pomarańczową. Wymieszać. Przygotowaną masę serową wlać do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec godzinę w temperaturze 175°C. Następnie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze pół godziny. Wyjąć, studzić w blaszce. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem (na serniku można ułożyć szablon wycięty z papieru, po oprószeniu cukrem i usunięciu szablonu na cieście pozostanie wzór).