Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 444
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 95
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 127
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 444
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 95
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 173
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 127
Składniki
Ryż ugotować w osolonym mleku, przepłukać go w zimnej wodzie i dobrze odsączyć. Rodzynki namoczyć. Żółtka utrzeć na puch z masłem i oboma cukrami. Połączyć masę z ryżem, dodać rodzynki i ubite białka jajek. Wyłożyć do wysmarowanej masłem formy żaroodpornej. Jabłka przekroić na pół i wydrążyć gniazda nasienne, włożyć w nie żurawinę. Ułożyć jabłka na ryżu. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200?C przez 45 minut.