Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i zdrowa zupka. :)
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5841
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 449
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5841
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154775
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1025
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 449
Składniki
Ugotować rosół (nie za ostry). Odłowić ugotowane mięso i jarzyny. Przecier przetrzeć do zupy przez sito (aby nie było farfocki i patyczków), zagotować. Dodać śmietanę wymieszaną dokładnie z mąką, hartując (najpierw do odrobiny zupy na łyżce). Ponownie zagotować.
Gorącą zupę podawać z jajkami i zieleniną. Smacznego!