Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wszystkich zakochanych, kochanych i kochających, przede wszystkim dla mojego cudownego Mężulka.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 651
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 959
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 518
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 651
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 959
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 518
Składniki
Z ciasta francuskiego wykrawać serca, posypać je czerwoną papryką, piec w temperaturze 200 st. Z tuńczyka odlać olej czy inną zalewę, utrzeć go z żółtkami na gładką masę. Pastę doprawić pieprzem. Świeżą czerwoną paprykę pokroić w kostkę, zeszklić na oliwie. Część dodać do pasty, wymieszać. Resztę papryki pozostawić do dekoracji. Z pasty rybnej uformować kopułkę. Ułożyć ją na środku półmiska lub dużego talerza, wokoło poukładać liście sałaty lodowej a na nich serduszka z ciasta francuskiego. Całość ozdobić pozostawioną wcześniej czerwoną papryką. Przystawkę można jeść widelczykiem, przegryzając serduszkami. Można też smarować serduszka pastą rybną i jeść jako takie mini kanapeczki.
Smacznego :)