Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ziemniaki w piekarniku na sposób szwedzki
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 535
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 116
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 535
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 116
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 197
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 157
Składniki
Ziemniaki wyszorować i opłukać pod bieżącą wodą.Na desce do krojenia ułożyć równolegle 2 drewniane pałeczki. Pomiędzy nimi położyć ziemniaka. Nacinać go ostrożnie,dobrze naostrzonym nożem do momentu, aż ostrze zatrzyma się na drewnianych narzędziach.
Boczek i cebulę pokroić w cienkie plasterki.Tak przygotowane ziemniaki nafaszerować boczkiem i cebulą.Polać oliwą, obsypać szczyptą soli, pieprzu oraz przyprawami.
Ułożyć ziemniaki na blaszce i piec przez godzinę w 180 stopniach.