Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15094
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34862
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15094
Składniki
Polędwiczki pokroić na kotleciki,a następnie w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Dodać laurowe listki,sól,pieprz i papryki,zalać wodą i dusić ok 30 min.Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę,pieczarki i paprykę.Przełożyć wszystko do mięsa i gotować jeszcze 20 min.Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w paski ogórki. Do 1,5 szkl wody wsypać mąkę i wymieszać.Wlać zaprawkę do "zupy" , doprawić do smaku przyprawami.
Podawać w chlebie koniecznie z piwem... ;-)))
SMACZNEGO