Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gulasz czy zupa...oto jest pytanie ?
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Polędwiczki pokroić na kotleciki,a następnie w paseczki i podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.Dodać laurowe listki,sól,pieprz i papryki,zalać wodą i dusić ok 30 min.Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulę,pieczarki i paprykę.Przełożyć wszystko do mięsa i gotować jeszcze 20 min.Dodać koncentrat pomidorowy i pokrojone w paski ogórki. Do 1,5 szkl wody wsypać mąkę i wymieszać.Wlać zaprawkę do "zupy" , doprawić do smaku przyprawami.
Podawać w chlebie koniecznie z piwem... ;-)))
SMACZNEGO