Do góry

Przekąski Przepis na:

Aromatyczna pasta z pestek dyni i nasion słonecznika

Aromatyczna pasta z pestek dyni i nasion słonecznika

Autor:

Przepisów i artykułów: 119 Ocena: 1458

Dodano:

Odsłon: 1633

Dziś mam dla was przepis na pyszne i bardzo zdrowe smarowidło do chleba. Zarówno pestki dyni jak i nasiona słonecznika stanowią rewelacyjne źródło witamin oraz składników odżywczych. Pastę robi się błyskawicznie, wystarczy wszystko zmiksować i gotowe. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 75 gramów nasion słonecznika
  • 75 gramów pestek dyni
  • Garść świeżych liści bazylii
  • Ząbek czosnku
  • 3 łyżki passaty pomidorowej
  • 6 płatów pomidora suszonego w zalewie olejowej
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 łyżka wody
  • Sól i pieprz do smaku
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. • Nasiona słonecznika oraz pestki dyni zalewamy wodą i moczymy około 8 godzin, po tym czasie odcedzamy na sitku
    • Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy na grudkowatą masę, doprawiamy solą i pieprzem
    • Pastę odstawiamy na 30 minut aby nabrała aromatu
    • Gotową pastę podajemy ze świeżym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń