Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22232
Dodano: 26.01.2009
Odsłon: 2558
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Krewetki lub kraby osącz na sitku. Do majonezu dodaj łyżkę alkoholu lub sok i koncentrat, utrzyj. Awokado nie obieraj - przekrój na pół, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ, nie uszkadzając skórki. Wnętrze wydrążonej łupiny skrop sokiem z cytryny, aby nie pociemniało. Wydrążony miąższ pokrój w małą kosteczkę. Wymieszaj z sosem majonezowym i krewetkami. Masę włóż do przygotowanych łupinek. udekoruj ładną krewetką i cząstką wyciętą z plasterka pomarańczy.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Ivona 29 kwietnia 2009Zgłoś do usunięcia
Całkiem niezłe.Tylko do jedzenia (nie do zdjęcia) usunęłabym ogonki (skorupki) z krewetek ,bo to niepotrzebna "zabawa" w czasie konsumpcji.....Reszta ok.1 Kto głosował? | Odpowiedz