Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baba ganoush jest pastą podobną do hummusu ale zamiast ciecierzycy do jej przygotowania używa się pieczone lub grillowane bakłażany.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1307
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1224
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 440
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1307
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, skropić łyżką oliwy.
Połówki bakłażanów ułożyć na blasze do pieczenia przecięciem do góry. Piec przez około 45 minut. Zostawić do ostygnięcia.
Z bakłażanów usunąć skórkę. Miąższ włożyć do blendera, dodać tahini, resztę oliwy i z grubsza posiekany czosnek, zmiksować.
Do dipu dodać sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i kmin, doprawić do smaku solą.