Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baba ganoush jest pastą podobną do hummusu ale zamiast ciecierzycy do jej przygotowania używa się pieczone lub grillowane bakłażany.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 184
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5385
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 867
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 963
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 184
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, skropić łyżką oliwy.
Połówki bakłażanów ułożyć na blasze do pieczenia przecięciem do góry. Piec przez około 45 minut. Zostawić do ostygnięcia.
Z bakłażanów usunąć skórkę. Miąższ włożyć do blendera, dodać tahini, resztę oliwy i z grubsza posiekany czosnek, zmiksować.
Do dipu dodać sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i kmin, doprawić do smaku solą.