Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Baba ganoush jest pastą podobną do hummusu ale zamiast ciecierzycy do jej przygotowania używa się pieczone lub grillowane bakłażany.
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 140
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1311
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 82
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 140
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 1311
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 82
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Bakłażany przekroić wzdłuż na pół, skropić łyżką oliwy.
Połówki bakłażanów ułożyć na blasze do pieczenia przecięciem do góry. Piec przez około 45 minut. Zostawić do ostygnięcia.
Z bakłażanów usunąć skórkę. Miąższ włożyć do blendera, dodać tahini, resztę oliwy i z grubsza posiekany czosnek, zmiksować.
Do dipu dodać sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki i kmin, doprawić do smaku solą.