Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karnawałowe wytrawne babeczki ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12921
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4664
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10506
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6061
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5331
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12921
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4664
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.
Śledzie kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz śledzie i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz. Smacznego! :)