Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karnawałowe wytrawne babeczki ;)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5309
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 860
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11739
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1319
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.
Śledzie kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz śledzie i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz. Smacznego! :)