Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
karnawałowe wytrawne babeczki ;)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1795
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8359
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1443
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1795
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8359
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253352
Polecam.
Odsłon: 1443
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, łączymy ją z proszkiem do pieczenia. W mące umieszczamy margarynę, kroimy ją na bardzo małe kawałeczki. Dodajemy sól, żółtko, śmietanę i zagniatamy. Ciasto wkładamy na około 15 minut do zamrażarki. Po wyjęciu wykładamy ciastem foremki do babeczek. Babeczki pieczemy przez około 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180*C. Po upieczeniu, wyjmujemy babeczki z foremek i odstawiamy do wystygnięcia.
Śledzie kroimy w kosteczkę, to samo robimy z jajkami. Do miski wsypujemy groszek, dodajemy pokrojone jajka oraz śledzie i majonez(wg upodobań, łyżka lub dwie) całość mieszamy. Na sam koniec można doprawić farsz solą i pieprzem. Do ostygniętych babeczek nakładamy farsz. Smacznego! :)