Do góry

Przekąski Przepis na:

Bagietka nadziewane pastą "Hawajską"

Bagietka nadziewane pastą Hawajską

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 262

Dodano:

Odsłon: 499

Zainspirowana ulubioną sałatką hawajską, wpadłam na pomysł zrobienia pasty , którą w końcowym efekcie nadziałam bagietkę, pokroiłam w kromki i ozdobiłam kawałkami ananasa i listkami oregano Taka bagietka, na pewno przypadnie do gustu dorosłam jak i dzieciakom :)

Składniki

  • Mięso z kurczaka 200-250 g
  • Ananas z puszki 3 plastry
  • Jogurt naturalny Gęsty 2-3 łyżki
  • Majonez light 1 łyżka
  • Sól
  • Pieprz
  • Bagietka 2 szt.
  • Listki oregano/bazylii
  • Kawałki ananasa
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kurzaka nacieramy marynata z ziół, soli i oliwy z oliwek. Wkładamy do rękawa i pieczemy. Upieczone mięso wyjmujemy i studzimy.

    Kurczaka dzielimy na małe kawałki i wrzucamy do miksera, dodajemy jogurt , majonez, sól i pieprz. Miksujemy na gładką pastę. Na koniec dodajemy posiekanego drobno ananasa z puszki i mieszamy. Wydrążamy środek bagietki i nakładamy farsz. Zawijamy w folię i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( dzięki temu łatwiej będzie ją pokroić ). Nadziewaną bagietkę kroimy na kromki. Dekorujemy kawałkami ananasa i listkami oregano lub bazylii .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń