Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z kuchni śródziemnomorskiej. Pełna słońca i zapachów.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 221
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1825
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3491
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27653
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 221
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1385
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1825
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3491
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27653
Składniki
*Bakłażany kroimy na cienkie najwyżej 3 milimetrowe plastry ( z jednego bakłażana powinno wyjść 6 plastrów) Solimy je z obydwu stron i zostawiamy na 20 minut aż zmiękną. *Każdy z krążków Mozzarelli kroimy na 6 części.
*W miarę elastyczne plastry bakłażana pieprzymy, kładziemy na niego plasterek szynki, liść bazylii lub szałwii, kawałek mozzarelli. Wszystko zwijamy w roladkę i przebijamy wykałaczką.
*Zrobione roladki układamy w żaroodpornym naczyniu. Po bokach kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidory wymieszane z bazylią i rozdrobnionym czosnkiem. Wszystko to zraszamy oliwą. *Pieczemy w piekarniku w temp 200 stopni przez 20-25 minut.
ps.Zamiast Mozzalelli można dodać kozi ser.