Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z kuchni śródziemnomorskiej. Pełna słońca i zapachów.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7180
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4682
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12692
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5714
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7180
Składniki
*Bakłażany kroimy na cienkie najwyżej 3 milimetrowe plastry ( z jednego bakłażana powinno wyjść 6 plastrów) Solimy je z obydwu stron i zostawiamy na 20 minut aż zmiękną. *Każdy z krążków Mozzarelli kroimy na 6 części.
*W miarę elastyczne plastry bakłażana pieprzymy, kładziemy na niego plasterek szynki, liść bazylii lub szałwii, kawałek mozzarelli. Wszystko zwijamy w roladkę i przebijamy wykałaczką.
*Zrobione roladki układamy w żaroodpornym naczyniu. Po bokach kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidory wymieszane z bazylią i rozdrobnionym czosnkiem. Wszystko to zraszamy oliwą. *Pieczemy w piekarniku w temp 200 stopni przez 20-25 minut.
ps.Zamiast Mozzalelli można dodać kozi ser.