Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa z kuchni śródziemnomorskiej. Pełna słońca i zapachów.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326500
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16901
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326500
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12095
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16901
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5531
Składniki
*Bakłażany kroimy na cienkie najwyżej 3 milimetrowe plastry ( z jednego bakłażana powinno wyjść 6 plastrów) Solimy je z obydwu stron i zostawiamy na 20 minut aż zmiękną. *Każdy z krążków Mozzarelli kroimy na 6 części.
*W miarę elastyczne plastry bakłażana pieprzymy, kładziemy na niego plasterek szynki, liść bazylii lub szałwii, kawałek mozzarelli. Wszystko zwijamy w roladkę i przebijamy wykałaczką.
*Zrobione roladki układamy w żaroodpornym naczyniu. Po bokach kładziemy pokrojone w ćwiartki pomidory wymieszane z bazylią i rozdrobnionym czosnkiem. Wszystko to zraszamy oliwą. *Pieczemy w piekarniku w temp 200 stopni przez 20-25 minut.
ps.Zamiast Mozzalelli można dodać kozi ser.