Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Biała kiełbasa nieodłącznie kojarzy się ze Wielkanocą, więc chyba każdy stara się znaleźć dla niej miejsce w świątecznym jadłospisie. Często jednak robimy to nie w związku ze swoim umiłowaniem dla tego – rzadko spożywanego na co dzień – dania, ale przez wzgląd na tradycję. Jeśli nie należysz do entuzjastów białej kiełbasy, w te święta spróbuj przyrządzić ją w nietypowy sposób. Na przykład w postaci rolady z żurawiną i camembertem. Biała kiełbasa w cieście francuskim zaskakuje smakiem, a przy tym jest banalnie prosta i szybka w przygotowaniu!
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1801
Jak masz ochotę na coś słodkiego, ale jesteś na diecie i próbujesz zachować z...
Odsłon: 38
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1801
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Posmaruj je konfiturą żurawinową, pozostawiając wolny margines wzdłuż długich boków ciasta.
Zdejmij osłonkę z kiełbasy. Ułóż pas mięsa wzdłuż jednego z długich boków ciasta.
Pokrój camembert na plasterki i rozłóż je na mięsie. Oprósz posiekanymi ziołami.
Zwiń ciasto wzdłuż dłuższej krawędzi i zalep brzegi tak, by nie rozkleiły się w czasie pieczenia. Posmaruj roladę rozkłóconym żółtkiem (z użyciem silikonowego pędzelka).
Wstaw roladę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Piecz przez około 30 minut. Gotową roladę podawaj gorącą lub w temperaturze pokojowej. Przed zaserwowaniem pokrój w plastry.