Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis to błyskawiczne niemal przygotowanie haloumi z grilla z użyciem patelni. Szybsza wersja "kanapki z halumi z grila". Można jeść na zimno, nie tylko na ciepło jako kanapka do pracy. Równie smaczna.
Patelnia/ gril, toster, deska i nóż do krojenia
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Zupa szparagowa z cukinią, szpinakiem i pulpecikami. Pulpety przygotowałam ze...
Odsłon: 79
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 93
Składniki
Przygotowujemy produkty: pomidorki, kroimy ser, cebulę w pół -plastry, kroimy chleb lub bułkę. Ja użyłam bułki z mojego przepisu na bułeczki pełnoziarniste. Do mieszanki sałatkowej dodałam trochę dressingu i wymieszałam delikatnie.
Rozgrzewamy patelnię lub gril. Smarujemy dressingiem obie strony haloumi i smażymy na średnim ogniu. Pieczywo wkładamy do tostera albo nie podgrzewamy w ogóle. Pomidorki koktajlowe kroimy w plasterki.
Na pieczywo położyłam sałatkę. Można posmarować masłem, ale niekoniecznie.
Na sałatkę położyłam ser
Na ser położyłam pomidorki koktajlowe pokrojone w plasterki oraz cebulę, a całość przykryłam znów sałatką, posypałam ziarnami.